Forside
Ny bog!Udgivelsesdato
15. september 2020
Thomas Thurah
Blog om litteratur
Thomas
Thurah

Forfatter, journalist, underviser. Født 1963, mag.art. i litteraturhistorie og filosofi.

Thomas Thurah har arbejdet som journalist og redaktør på Land og Folk, Information, Weekendavisen, Dagen og Politiken. I dag er han tilbage på Information som skribent og kritiker.
Ved siden af sit journalistiske arbejde underviser han på læreruddannelsen på professionshøjskolen Metropol og lejlighedsvis i journalistik på Københavns Universitet. Og så er han ekstern sprogkonsulent ved DR. Han har skrevet bøger om litteratur og kultur, bl.a. Petras tunge – Et essay om litteratur og forandring, Historien er ikke slut – Samtaler med 36 europæiske forfattere, Så hver er et menneske – Tre kapitler om P.O. Enquist, Peer Hultberg og Jan Kjærstad og Hvad siger du, Oskar? Verdenslitteraturen fortalt for børn. Derudover har han skrevet en lille håndfuld samtalebøger med Kim Larsen, Klaus Rifbjerg, Povl Dissing, Benny Andersen, Anker Jørgensen og Bodil Udsen. Og bøger til læreruddannelsen, bl.a. om kanonlitteratur og litterær analyse.

I 2011 udkom den store biografi Statsminister Anker Jørgensen. Og året før dokumentarfilmen om Anker Jørgensen, Ankers bog (vist på DR2 første gang april 2011)

Hans seneste bog er Leifs far var borgmester, som består af ti historier - eller myter og moderne gotiske fortællinger - fra den danske provins i 1960'erne og 1970'erne.

Thomas Thurah holder foredrag om baggrunden for historierne i sin nye bog og om provinsbyen som fortællerum med dens hemmeligheder, skandaler og klassiske figurer. Han holder også foredrag om sine tidligere bøger og beslægtede emner. Kontakt thomas.thurah@c.dk eller tlf. 5120 7587.


Fiktion

Litteratur

Thomas
Thurah

Nonfiktion

Læreruddannelsen

Billeder