thurah
Forside
Ny bog!Udgivelsesdato
15. september 2020
Thomas Thurah
Blog om litteratur

Hvad siger du, Oscar?
Hvad siger du, Oskar? Verdenslitteraturen fortalt for børn (Gyldendal, 2003)

En bog om tolv af verdens bedste og mest berømte historier. De blev i sin tid skrevet for voksne, men her i bogen bliver de fortalt for børn. Den ældste historie handler om Odysseus og hans lange rejse - den yngste er om Oskar, der besluttede sig for at holde op med at vokse. Og så er der Kong Ødipus, der stak sine øjne ud. Og Faust, der væddede med djævelen. Og Don Quixote og Huckleberry Finn og Dante og Candide. Og Romeo og Julie. Og en lille håndfuld til.
Hvad siger du, Oskar? er en introduktion til tolv litterære hovedværker - i børnehøjde. Og så giver bogen sit eget bud på, hvad historierne prøver at sige, og hvad de kan gøre os klogere på.

Pressen skrev:
”Jeg vil vove et øje og sige, at der for unge ikke findes bedre bøger om litteratur end lige netop denne.”
Damian Arguimbau, Weekendavisen

”Thurah er en pokkers god læser, og han forstår at give sin oplevelse og refleksion videre, så man også som voksen føler sig beriget og inspireret.”
Kim Skotte, Politiken

”Lige til at stikke barnet i hånden”
Torben Brostrøm, Information

”Hvad siger du, Oskar? Er verdenslitteratur fortalt for børn og den lyder måske kedelig, men den er virkelig god. Der er mange forskellige historier: Romeo og Julie, Odysseen, Huckleberry Finn og mange andre. Det er skrevet rigtig godt og Thomas Thurah får en til at tænke over bogen.
Cecilie, 11 år, Børneavisen

Fiktion

Litteratur

Thomas
Thurah

Nonfiktion

Læreruddannelsen

Billeder